Ezek lesznek 2022 lakberendezési trendjei

Épphogy csak megszoktuk a 2021-es stílusirányzatokat, már mazsolázhatjuk is a legújabb, 2022-es lakberendezési trendeket, melyek között idén a romantika, a klasszikus elegancia, a természetesség és a fenntarthatóság dominál. Otthonunk szerepe felértékelődött az elmúlt év során, ezért talán nem meglepő, hogy az idei stílusok a harmonikus, vidám, természetközeli személyes környezet megteremtését szolgálják. Mutatjuk a leghangulatosabb enteriőröket!


Vidéki romantika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan beköszönt a tavasz, és a színes virágokkal a romantika is berobban a lakásokba. A harmonikus pasztell árnyalatokat vidéki vintage/rusztikus stílusú lakberendezési tárgyak egészítik ki, melyek igazi modern, feminin összhatást eredményeznek. Az idilli környezet titka a hagyományos anyagokban (fa, szövet, rattan), a bohókás tárgyakban és a változatos virágmintákban rejlik, miközben a mély, pasztell zöld, lila, pink, kék és fehér harmonikus kombinációi friss, újszerű hangulatot teremtenek. A hálószobában megjelennek a hangsúlyosabb drapériák, a bársoly, a szőrme, a kötött és barna len anyagok vonzzák a tekintetet és jól mutatnak a világos, derűs terekben. A fémes csillogású dekorációkkal - fali dekorációk, vázák, festmények stb - akár egy kis glamour stílust is becsempészhetünk romantikus birodalmunkba.

 

Klasszikus sikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már a tavalyi trendszínekben is visszaköszönt a sárga-szürke látványos kombinációja, melyet könnyedén ötvözhettünk a klasszikus elegáns stílus letisztult berendezéseivel. Ezt a jól bevált színpárt akár tovább is gondolhatjuk az új esztendőben, például hangsúlyozhatjuk elegáns fehér elemekkel, minimalista, karakteres bútorokkal. A vibráló sárga-szürke jól mutat a különféle geometriai alakzatokkal, absztrakt mintákkal, melyek visszaköszönhetnek akár a párna huzatában, a szőnyegen vagy a függönyön. Ha maximálisan követnénk a lakberendezési trendeket, vessünk be lilát a sárga helyett - előbbi 2022 hivatalos színe a Pantone cég választása alapján. Természetesen ebben az irányzatban is a fém kiegészítők hódítanak, bátran válasszunk kőből-, színezett üvegből-, fémből- és rozsdamentes acélból készült darabokat. 

 

Városi dzsungel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dzsungel stílus úgy tűnik, még sokáig tartja magát, ami nem meglepő, hiszen ezt a természetközeli irányzatot könnyedén becsempészhetjük a városi enteriőrökbe is. Idén a trópusi színkavalkádot felváltják a visszafogott, ízlésesebb árnyalatok, így a zöld mellé megérkezik a halványkék, a napraforgó sárga, valamint a barna is, melyet a bambusz, a fa természetessége emel ki. Motívumokat tekintve még mindig közkedvelt lesz a levél és a pálmaág, ezt jól kiegészítik a naturális anyagok, a len és szövött textíliák, a szabadon hagyott mutatós rojtok. Ha igazán naturális életérzésre vágyunk, csempésszünk rattan, fonott kiegészítőket az enteriőrbe, akár kaspó, lámpás, vagy kisebb méretű fotel elhelyezésével. Kiegészítők terén a természetes mintázatot követő, színezett üveg dekorációk, a szövött fali képek és a hagyományos formák lesznek jellemzőek. 

 

 

Ami még középpontba kerül:

2022-ben fókuszba kerül a múltidézés, visszatér a 60-70-es évek retro irányzata praktikus bútorokkal, meleg narancssárga, barna és mélyzöld színekkel. Tovább folytatódik az úgynevezett "okos" bútorok, a többfunkciós, átalakítható berendezések térhódítása. Szintén a funkcionalitás jegyében nő az egybenyitott terek népszerűsége, ahogy a minimalizmus is a legkedveltebb irányzatok között kap helyet. A kevesebb több elvét képviselik a fenntarthatóság égisze alatt megálmodott otthonok, a természetes anyagok és textúrák, a környezetbarát megoldások, a megújuló energiahasználat, az üveg, kő, parafa kiegészítők és még sorolhatnánk. A 2022-es otthon tehát multifunkcionális, természetközeli, öko és praktikus, így ha épp felújítás közepén tartunk és igazodni szeretnénk az aktuális trendekhez, érdemes elképzeléseinket ezekhez az irányvonalakhoz igazítani. 

 

Forrás ITT