Épphogy csak megszoktuk a 2021-es stílusirányzatokat, már mazsolázhatjuk is a legújabb, 2022-es lakberendezési trendeket, melyek között idén a romantika, a klasszikus elegancia, a természetesség és a fenntarthatóság dominál. Otthonunk szerepe felértékelődött az elmúlt év során, ezért talán nem meglepő, hogy az idei stílusok a harmonikus, vidám, természetközeli személyes környezet megteremtését szolgálják. Mutatjuk a leghangulatosabb enteriőröket!


 

A függönyök elsődleges funkciója, hogy csökkentsük velük a belátást otthonunkba, ám a lakberendezésben számos más esztétikai feladatot is ellátnak. Ahogy a különféle lakástextíliáknak, a függönyöknek is nagy szerepük van a térharmonizálásban. Alábbi cikkünkben körbejárjuk azokat a szempontokat, melyeket érdemes átgondolni függönyvásárláskor, hogy az ízlésünknek leginkább megfelelő végeredményt kapjuk. 


 

A tél közeledtével egyre jobban vágyunk otthon tölteni az időnket, behúzódni a meghitt, hangulatos szobába egy puha takaróval, forró teával és egy szuper könyvvel! Szerencsére elég csupán néhány apró kiegészítő, praktikus lakberendezési trükk, hogy különösebb befektetés nélkül igazi skandináv hangulatot varázsolhassatok otthonotokba. Most következő cikkünkben 5 tippet mutatunk, melyekkel percek alatt melegséges légkört teremthettek az őszi-téli bekuckózáshoz!


 

Vannak stílusirányzatok, melyek állandóan jelen vannak a lakberendezésben, úgy a textúrákban, a mintákban, a színekben egyaránt, és a rengeteg trendváltozás közepette az ember igyekszik is ezekből inspirálódni, hiszen jó esetben hosszú távra tervez, ha otthonszépítésről van szó. Mi most igyekeztünk a klasszikus, mégis aktuális darabokból válogatni, hogy megkönnyítsük nektek a tapétaválasztást, ha épp benne vagytok a felújításban. 


 

Bármennyire is igyekszünk vigyázni otthonunk textíliáira és drapériáira, előbb utóbb megjelennek rajtuk mindennapi életünk természetes nyomai. Ilyenkor nem árt ha tudjuk, milyen házi megoldások állnak rendelkezésünkre, hogy otthonunk szőnyegei ismét régi pompájukban ragyogjanak. Azonnali csere és vásárlás helyett vesd be ezeket a praktikákat, melyek segítségével még sokáig gyönyörködhetsz pihe-puha szőnyegeidben!

Egy jó szőnyeg akár a szoba dísze is lehet, amellett, hogy alapjaiban határozza meg az adott helyiség hangulatát. Egészen addig, amíg a helyére nem kerül az a bizonyos odaillő darab, nem látjuk tisztán, milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a kiválasztás folyamatában. Alábbi cikkünkben a 2021-es szőnyegtrendek mellett tippeket is adunk, hogy stílusban valóban a leginkább passzoló szőnyeg kerülhessen otthonodba.