Varázsold szebbé otthonod az idei év legstílusosabb tapétáival

Vannak stílusirányzatok, melyek állandóan jelen vannak a lakberendezésben, úgy a textúrákban, a mintákban, a színekben egyaránt, és a rengeteg trendváltozás közepette az ember igyekszik is ezekből inspirálódni, hiszen jó esetben hosszú távra tervez, ha otthonszépítésről van szó. Mi most igyekeztünk a klasszikus, mégis aktuális darabokból válogatni, hogy megkönnyítsük nektek a tapétaválasztást, ha épp benne vagytok a felújításban. 


Az elmúlt években látható, hogy virágkorukat élik a minimalista, modern, rusztikus és skandináv belső terek, ahol jellemzően szürke, bézs, és más semlegesebb tónusú árnyalatok dominálnak természetes, világos padlóburkolattal, falakkal és kiegészítőkkel.

A nagy nyitott terek, a kényelmes, otthonos helyiségek, egyszerű vonalvezetésű bútorok a hagyományos és a modern irányzatok harmonikus ötvözetei. A funkcionalitás a tapéták terén is előtérbe kerül, hódítanak az extra igényeket kielégítő darabok - kopásálló, mosható, légáteresztő, felülfesthető -, ám a mintázatban továbbra is az organikus formák, a természetes, hangsúlytalanabb, környezetünkben is megtalálható motívumok a keresettek. 

TIPP: A képekre kattintva még több tapétát találtok!

 

Skandináv

 

 

 

 

 

 

 

A skandináv a japán stílushoz hasonlóan egyszerű és gyakorlatias, a világos fa árnyalatok remekül passzolnak a kisebb virágos, növényes és erdős tematikájú tapétákhoz, így az összkép letisztult, mégis különleges lesz.

 

Ipari

 

 

 

 

 

 

 

Az ipari irányzatban legfőképp a beton, a tégla, a fém elemek jelennek meg, és miért ne kísérleteznénk velük a falakon is. A poszter jellegű tapéták tökéletes kevert stílust és modern környezetet teremtenek. 

 

Hagyományos

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondhatnánk már-már vintage közelinek is, hiszen ha hagyományos tapétát vásárolunk, rögtön az élénk, meleg színek, a vidám, romantikus motívumok jutnak eszünkbe. Szerencsére ez a trend sem megy ki a divatból, rusztikus kiegészítőkkel pedig igazi kis menedéket teremthetünk helyiségeinkben.

 

Dzsungel

 

 

 

 

 

 

 

Ami a tapéták mintáját illeti, az elmúlt évek nagy szenzációja a trópusi stílus. A dzsungel hangulat, az egzotikus, virágzó növények és különleges madarak hangsúlyos, karakteres árnyalatokkal visznek életet otthonunkba.

 

Geometriai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem feledkezünk meg egy darabig a geometrikus, szabályos alakzatokról sem. Legyen az rombusz, sokszög vagy cikk-cakk, szobánk fala mindenképp a figyelem középpontjába kerül egy ilyen tapétával, ráadásul a mintából kifolyólag egyszerre több színt is megjeleníthetünk a falon, reflektálva a kiegészítőkre.

 

Art deco

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben imádjuk a Gatsby kor atmoszféráját, nem kell lemondanunk róla akkor sem, ha kevésbé kedveljük a feltűnő csillogást. Egy kis elegáns ragyogás a falakon, és máris megalapoztuk a fényűző hangulatot. 

Összességében nem lehet okunk panaszra, a 2021-es tapétatrendek bőven adnak inspirációt a felújításhoz. Ám bármennyire is vonzzanak bennünket az aktuális trendek, a lényeg végsősoron az, hogy otthonunk egy melegséges, kényelmes és békés környezet legyen, ahol könnyű feltöltődni, pihenni és szórakozni a hétköznapokban.