Melengető lakberendezési tippek a hideg hónapokra

 

Puha textilt mindenhová

Az őszi árnyalatú drapériák, párnahuzatok, takarók és függönyök már színükkel, puha tapuntásukkal melengetnek, de ha fokozni szeretnénk az élményt, valamilyen klasszikus mintát, kockás vagy levélmintás motívumot is melléjük csempészhetünk. Választhatunk bársony, kötött jellegű vagy szőrös, puha darabokat, melyek igazán barátságossá, hívogatóvá varázsolják és feldobják a helyiséget. A sötétebb rózsaszín, sárga, narancs vagy lila árnyalatok őszies hangulatot teremtenek, kombináljuk őket semlegesebb, visszafogottabb kiegészítőkkel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fényeket a szobába

Legutóbbi cikkünkben kiokosítottunk benneteket a különféle hősugárzó berendezésekkel kapcsolatban, melyek között egy hangulatos fényjátékot teremtő készülékről, az elektromos kandallóról is szó esett. Ha pénztárcabarátabb módon szeretnétek melegséges fényekkel megtölteni a szobát, akkor vessetek be illatos mécseseket, dekoratív gyertyákat, lámpásokat, fényfüzéreket. Bátran alkalmazzátok őket az asztali dekoráció mellett a falakon, az ablakok, ajtók kereteire akasztva vagy akár befőttes üvegbe tekerve egy kis zölddel, tobozzal vagy gesztenyével. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még több zöld!

Talán nem is gondolnánk, de zöld szobanövényeink ugyancsak otthonos érzetet keltenek, szinte felöltöztetik az egyhangú helyiséget, így érdemes megtölteni az ablakpárkányt az őszi-téli időszakra is. Ha már benne vagyunk az otthonszépítésben, szerezzünk be mutatós kaspókat, akár árnyalatban az új textilekhez passzoló cserepeket, kötött mintás, festett tartókat. Mivel a zöld szín hozzátartozik a tél, a karácsony, az ünnep időszakához, már az évvégi hangolódásban is segítségünkre lehetnek és szívesebben heveredünk le egy takaróval az ablak alá kedvenc növényeinkhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illatok és kiegészítők

Ha ősz, akkor illóolajok, párologtatók, illatviaszok és gyertyák! Ki ne szeretné fűszeres alma, fahéj, dió és édes mézeskalács illattal megtölteni otthonát? Válogassatok kedvetekre a különféle melengető aromák közül, melyeknek manapság már csak a képzelet szabhat határt! Egy kiadós természetjárás közben pedig gyűjthettek gesztenyét, faleveleket, csipkebogyót vagy tobozokat, melyek fantasztikusan mutatnak az asztalra kihelyezett mécsesek körül. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jöhetnek a szőnyegek!

Mi mással teremthetnénk meghittebb hangulatot, mint puha, meleg, szőrös padlószőnyegekkel, melyek sűrű szövésű kialakításukkal megtartják a meleget is. Választhattok akár többféle méretből, elég két kisebb darab a szoba árnyalataihoz igazítva, és már érezhetően otthonosabb, barátságosabb lesz a légkör. A bolyhos szálakra le is telepedhettek akár olvasni, filmet nézni, vagy csak beszélgetni egy bögre forralt bor társaságában. 

 

 

 

 

 További bejegyzések

A tél közeledtével egyre jobban vágyunk otthon tölteni az időnket, behúzódni a meghitt, hangulatos szobába egy puha takaróval, forró teával és egy szuper könyvvel! Szerencsére elég csupán néhány apró kiegészítő, praktikus lakberendezési trükk, hogy különösebb befektetés nélkül igazi skandináv hangulatot varázsolhassatok otthonotokba. Most következő cikkünkben 5 tippet mutatunk, melyekkel percek alatt melegséges légkört teremthettek az őszi-téli bekuckózáshoz!